FIODELLA BIKE kabát Sötétkék

179,00 EUR

Szín

Méret

Mérettáblázat

Leírás

Ha teheted, a városban inkább biciklivel közlekedsz, mégis szeretnél elegánsabban öltözni a munkában vagy mindennapi teendőkhöz? Akkor az Ille-Olla FIODELLA BIKE softshell kabát kifejezetten neked való!

További információk

Anyag Softshell
Anyag összetétel 100% poliészter + TPU
Az anyagról

SOFTSHELL:

A kabát egy intelligens textilből, a softshell anyagból készült: vízlepergető, szélálló, és egyben légáteresztő; emelett szín-és formatartó, mosógépben mosható. A softshell anyagot eredetileg sport viseletekhez fejlesztettek ki, ám mi a hétköznapokra és elegáns alkalmakra is hordható, letisztult formavilágú kabátokat terveztünk belőle . Maga a softshell többrétegű textil. A rétegeket gyárilag hőpréssel ragasztják össze. A test felé eső belső réteg egy puha és meleg thermo (polár gyapjú) anyag. A külső réteg egy sűrűn szövött poliészter anyag, amiről a vízcseppek leperegnek. Középen egy lyukacsos szilikon hártya van, ami miatt az anyag vízálló és légáteresztő.így nedves időben a kabátban nem ázol meg és a melegben nem izzadsz bele. A softhell vízállósága: 10000 mm/H2O, légáteresztése: 300g/m2/24. Ez azt jelenti, hogy szitáló esőben kb 1 órán át nem ereszti át a vizet. Tapasztalataink szerint a kabátot pulóver nélkül 10-20 °c között; egy pulóverrel 5-10 °c-ig; két pulóverrel akár 0°c-ig tudod hordani.

Mosás és gondozás A softshell anyag rengeteg jó tulajdonsága mellett érdeme, hogy mosógépben, otthoni körülmények között mosható. Válassz 30°C-os kímélő programot. Folyékony mosódiót vagy mosószert használj, a mosóport kerüld. Öblítőszert ne tegyél a mosógépbe, mert az anyag vízállóságát rontja. Mosáskor cipzározd be a kabátot, hogy ne verje szét a dobot a cipzár. Centrifugálni is szabad, csak kíméletesen. Vasalni nem szükséges, mert az anyag kirúgja magát, ha gyűrött. Szárítógépbe ne szárítsd, hanem inkább fektesd le a szárítóra. Ha tisztítóba viszed, perklóretilén mosást kérj. Vegyszerrel ne fehérítsd!
Forma és funkció

Hogy este is jól látható legyél, fényvisszaverő csíkokkal láttuk el a kabátot három oldalról: elől a cipzáras záródásnál, oldalt a zsebeknél, és hátul a szűkítőnél. A kabát ujját lehajthatod, illetve egy állítható gumival összehúzhatod, hogy a széltől is védve legyen a kezed. Műanyag cipzárját alulról is kinyithatod, megkönnyítve így a mozgást, a tekerést. A kabát követi a test vonalát. Elől csípőig ér, hátul hosszabb, hogy a derekad védve legyen, amikor előre hajolsz. Hátul gumis, állítható szűkítőt terveztünk bele, hogy az alakodra tudd formálni a kabátot. Tekerés közben fontos a kényelem, ezért hátul, a lapockánál plusz bőséget tettünk bele, így könnyen, kényelmesen előre tudsz dőlni hogy elérd a kormányt. A kapucniját úgy alakítottuk ki, hogy alá férjen egy bicikli sisak. Ha épp nem biciklin ülsz és nem viselsz biciklis sisakot, esőben a kapucnit egy patenttal rögzítheted, hogy a látóteredet ne zavarja. Elől a nyakrésznél egy patenttal még jobban összezárhatod a kabátot, hogy a ne fújjon be a szél. A kabátot nem csak külső, cipzáras, hanem belső zsebbel is elláttuk, így telefonodat, apró személyes dolgaidat is elrejtheted.

Kinek áll jól?

FIODELLA BIKE rövid kabátot szinte mindegyik alkatnak ajánljuk! Ha homokóra, azaz "X" alkatod van, a kabát kiemeli a szépségedet, keskeny derekadat, hosszú lábaidat. Ha egyenes, "I" alkatod van, a kabát optikailag lágyítja a derekadat. Az "O", kerek alkatúaknak inkább a sötét színekben ajánljuk, világos, színes nadrággal, hogy ezzel a teltebb derékról a vékony lábakra tereljük a hangsúlyt. Ugyanez érvényes a vállban erős vagy csípőben keskeny "V" alkatra. Ha pont fordítva, a csípőd erős, akkor a körte, azaz "A" alkatúak közé tartozol; ez esetben különösen jó választás számodra a FIODELLA BIKE rövid kabát! Válassz feltűnő, élénk színt, és hozzá alulra sötét nadrágot.

Alap szín Kék
SKU FIODELLA-B/SÖT

Megosztás