FIODA BIKE kabát Mályvarózsaszín M

199,00 EUR

Szín

Méret

Mérettáblázat

Leírás

Ha teheted, a városban inkább biciklivel közlekedsz, mégis szeretnél elegánsabban öltözni a munkában vagy mindennapi teendőkhöz? Az Ille-Olla FIODA BIKE softshell kabát tökéletes választás a számodra!

További információk

Anyag Softshell
Anyag összetétel 100% poliészter + TPU
Az anyagról

SOFTSHELL:

A kabát egy intelligens textilből, a softshell anyagból készült: vízlepergető, szélálló, és egyben légáteresztő; emelett szín-és formatartó, mosógépben mosható. A softshell anyagot eredetileg sport viseletekhez fejlesztettek ki, ám mi a hétköznapokra és elegáns alkalmakra is hordható, letisztult formavilágú kabátokat terveztünk belőle . Maga a softshell többrétegű textil. A rétegeket gyárilag hőpréssel ragasztják össze. A test felé eső belső réteg egy puha és meleg thermo (polár gyapjú) anyag. A külső réteg egy sűrűn szövött poliészter anyag, amiről a vízcseppek leperegnek. Középen egy lyukacsos szilikon hártya van, ami miatt az anyag vízálló és légáteresztő, így nedves időben a kabátban nem ázol meg és a melegben nem izzadsz bele.

A softhell vízállósága: 10000 mm/H2O, légáteresztése: 300g/m2/24. Ez azt jelenti, hogy szitáló esőben kb 1 órán át nem ereszti át a vizet. Tapasztalataink szerint a kabátot pulóver nélkül 10-20 °c között; aláöltözve 5-10 °c-ig tudod hordani.

Mosás és gondozás A softshell anyag rengeteg jó tulajdonsága mellett érdeme, hogy mosógépben, otthoni körülmények között mosható. Válassz 30°C-os kímélő programot. Folyékony mosódiót vagy mosószert használj, a mosóport kerüld. Öblítőszert ne tegyél a mosógépbe, mert az anyag vízállóságát rontja. Mosáskor cipzározd be a kabátot, hogy ne verje szét a dobot a cipzár. Centrifugálni is szabad, csak kíméletesen. Vasalni nem szükséges, mert az anyag kirúgja magát, ha gyűrött. Szárítógépbe ne szárítsd, hanem inkább fektesd le a szárítóra. Ha tisztítóba viszed, perklóretilén mosást kérj. Vegyszerrel ne fehérítsd!
Forma és funkció

Hogy este is látható legyél, fényvisszaverő csíkokkal láttuk el a kabátot három oldalról: elől a cipzáras záródásnál, oldalt a zsebeknél, és hátul a szűkítőnél. A kabát ujját lehajthatod, illetve egy állítható gumival összehúzhatod, hogy a széltől is védve legyen a kezed. Műanyag cipzárját alulról is kinyithatod, megkönnyítve így a mozgást, a tekerést. A kabát szűkebb fazonú, test követő és combközépig érő fazon. Hátul gumis, állítható szűkítőt terveztünk bele, hogy az alakodra tudd formálni a kabátot. Tekerés közben fontos a kényelem, ezért hátul, a lapockánál plusz bőséget tettünk bele, így könnyen, kényelmesen előre tudsz dőlni hogy elérd a kormányt. A kapucniját úgy alakítottuk ki, hogy alá férjen egy bicikli sisak. Ha épp nem biciklin ülsz és nem viselsz biciklis sisakot, esőben a kapucnit egy patenttal rögzítheted, hogy a látóteredet ne zavarja. Elől a nyakrésznél egy patenttal még jobban összezárhatod a kabátot, hogy a ne fújjon be a szél. Nemcsak külső, cipzáras, hanem belső zsebbel is elláttuk, így telefonodat, apró személyes dolgaidat is elrejtheted.

Kinek áll jól?

Tapasztalatunk szerint FIODA BIKE kabátunk mérettől függetlenül (xs-3xl) a legtöbb nőnek jól áll. A FIODA BIKE egy korábbi modellünk, a FIODA kabátunk továbbgondolt, biciklizéshez fejlesztett változata. Derék tájon plusz bőséget rejtettünk el, hogy ha erősebb a derekad, akkor se legyen probléma a kényelemmel. A kabátot úgy terveztük, hogy optikailag a legelfogadottabb, homokóra- sziluett látszatát keltse. Hogyan értük el ezt a hatást? Nagy, dekoratív kapucnija (ami egyben gallérként is funkcionál) kiemeli a szép arcodat és erősíti a válladat. A ferde, asszimetrikus záródás optikailag keskenyíti a derekadat, nyújtja a törzsedet. A kétoldalt lévő zsebek hangsúlyozzák a csípődet. Bátran ajánljuk, ha az "X", "A", "I" és "O" alkatú vagy, valamint ha nem túl erős "A", "Y" alkatod van.

Alap szín Rózsaszín
SKU FIODA-B/MR/M

Megosztás