AZ ILLE-OLLA EGY ÚJ, ELKÉPESZTŐEN IZGALMAS VÍZI SPORTÁG, a water skyball NŐI BAJNOKSÁGÁT TÁMOGATJA

 

Mi a Water Skyball (WSB) női bajnokság?

A Water Skyball egy új, izgalmas és élvezetes, non-contact vízi sportág, melyben 2 fős csapatok játsszanak egymás ellen, vízben, labdával, kapura. Ennyiben hasonlít bármely más sportághoz, minden másban egyedi. Szabályai, eszközei, szellemisége, a bajnokságok lebonyolítása speciálisak és izgalmas, játékos, kihívásokkal teli időtöltést kínálnak – a játékosok számára és a nézőknek, szurkolóknak egyaránt.

A WSB egy non-contact sport, tehát egymás érintése szigorúan tilos és szankció jár érte. Így nagy hangsúlyt kap a taktika, az ügyesség, a helyzetek felismerése mindeközben fejlődik a testtudat is, a sérülés veszélye pedig minimális.

Idén nyáron zajlik az I. országos női WSB bajnokság, melyben 20 csapat 40 versenyzője játszik.

Más-e ez a női bajnokság, mint más női bajnokságok? Miért csinálják a bajnokságban versenyző nők?

A bajnokságban induló nők arra tesznek kísérletet, hogy a sport és a játék által tanuljanak, együtt fejlesszék ügyességüket, helyzetfelismerésüket, a taktika által gondolkodásukat, a megmérettetés, küzdelmek által pedig kitartásukat. 

A sportág játékszabályai, szellemisége által keretet biztosít az együttműködés, egymásra figyelés képességét fejleszteni, így megtapasztalni a közös munka, közös cél irányába tett törekvést mind a csapattársak, mind az egymással versenyző csapatok között. Olyan eszköz, lehetőség így a bajnokság, melynek tapasztalatait kamatoztatva az élet más területein is változhat a versenyzők hozzáállása, szemléletmódja, életminősége.

Mindezt örömmel és élvezettel, hiszen a napsütés, medence, zene és a játék lehetőséget ad jó hangulatban, tartalommal megtölteni az együtt töltött pillanatokat, meglátni egymásban a társakat.

Miért támogatja az ille-olla a női Water Skyball bajnokságot?

Kata: A Water Skyball eszközéül szolgál az emberi fejlődésnek, segít a tudatosság, a tudatos élet kialakításában. A játékon keresztül játékosan megfigyelhetem, megtanulhatom, hogy ki vagyok én, mik a határaim, hogyan tudom átlépni azokat, mit jelent tervezni, készülni, küzdeni, kitartani, mit jelent a csapat, másikkal való együttműködés, hogy hogyan lehet mozogni, helyzeteket felismerni az adott kereteken belül, azonnal szembesülhetek azzal, hogy a tetteimnek mik a következményei. Az életben, az üzleti életben, és az ille-olla életében is pont ezeken megyünk keresztül. Az ille-olla csapattal mi is a fejlődést választottuk, s így támogatjuk a fejlődést. Illetve támogatjuk a női közösséget, közösségépítést, hogy nők közösen összefogjanak és együtt, egy célért küzdjenek, tegyenek. A női bajnokságban benne van sokszínűség - amit a különböző színű mezek mutatnak és egyben az egység - ahogy a pólók mutatják. Sokszínűségben az egység, ezért dolgozunk mi is, és amit támogatni akarunk.

A női WSB bajnokságban Kata is játszik az Evergreens csapatában: „a játék által szerzett tapasztalatokat, felismeréseket igyekszem a hétköznapjaimba és az ille-ollába belevinni, használni. Hálás vagyok és köszönöm ezt a lehetőséget. ”

Július 29-én kipróbálhatjátok Ti is a játékot az Amatőr Női WSB Bajnokságon.