MISSZIÓNK

Hisszük, hogy minden ember egyedi, különleges,  megismételhetetlen és Isten képmására teremtetett. Egy csodás, színes világban élünk, aminek igazi színességét az emberek sokfélesége adja. Az öltözködés egy kifejezési módja ennek a színességnek és egyediségnek. Megjelenésünk egyszerre kommunikál rólünk és véd minket. A külső kinézetünk megmutatja, tükrözi belső énünket. Célunk, hogy praktikus kabátjainkon keresztül segítsünk az embereknek megtalálni és kifejezni az egyéniségüket.

TÖRTÉNETÜNK

Az ille-olla magyar, családi tulajdonú, kis szériában gyártó divatcéget 2009-ben alapította Illéssy Lenke, miután  elvégezte a Moholy-Nagy Műveszeti Egyetem öltözéktervező szakát. Az ille-olla a tervező nevének kezdőbetűiből és az “olla” finn létigéből ered (olla = lenni). Az egyetem alatt Lenke ösztöndíjjal volt Finnországban, ahol eltanulta a finnektől a praktikus és esztétikus tervezés alapjait. Diplomája témájának a kismama öltözetet választotta. Ezzel indította el a vállalkozást is. Számos szakmai elismerés begyűjtese után 2011-ben különböző anyagú és technológiájú kabátok tervezésével és gyártásával szélesítette a termékpalettáját, amely mostanra a cég fő profiljává vált. 2012 és 2020 között a tervező ikertestvérével együtt, Illéssy Katával menedzselte a céget.

 

Jelenleg saját showromban, saját és magyar és nemzetközi webshopokban, magyar és külföldi partnereknél valamint hazai és nemzetközi design vásárokon található meg a márka.