ILLÉSSY LENKE - cégtulajdonos, öltözéktervező

“Teljesen őszintén, nem szeretem a divatot és azt sem szeretem, ha divattervezőnek hívnak. Nem divatőrület miatt lettem öltözéktervező. Tinédzser koromban komolyabb terveim voltak: elhívást éreztem Istentől a lelkészi pályára. 

Ám 15-16 évesen az akkor 92 éves Kató Dédmamám megtanított varrni a lábbal hajtható Zinger varrógépén. Azonnal beleszerettem a szakmába: teljesen elbűvöltek a különböző fajta anyagok, kellékek. Az apró részletek, a technológiai és formai megoldások kitalálása álmatlan éjszakákat okoztak. A flow teljesen magával ragadott és azóta is eufóriában égek, ha tervezhetek, új dolgokat találhatok ki.

Szeretem, hogy a sík anyagból formát tudok varázsolni és praktikus, esztétikus használati tárgyat tudok formálni, ami az embert szolgálja. Mert számomra ez a fontos. Nem a szeszélyes, sokszor öncélú, profit alapú divat. Hanem az, hogy a ruha kihozza a viselője szépségét, kifejezze a személyiségét, és praktikus megoldásaival segítse és védje őt a mindennapi életben.   

Legjobban a kabátok tervezése izgat. Tervezésük technológiai, ergonómiai, és esztétikai kihívást jelentenek számomra. Nagyon nagy figyelmet fordítok a minőségi, sok színben beszerezhető anyagok kiválasztására. Sokat kísérletezem a szabásvonalakkal, hogy megtaláljam a legelőnyösebb és egyben legkényelmesebb vonalat.

Számomra a legnagyobb öröm, ha a vásárlóim elégedettek az általam tervezett kabátokkal és pozitív visszajelzéseket kapnak ismerősöktől, vagy akár idegenektől az utcán. Az elismerés magabiztosságot ad. Akkor figyelemfelkeltő és harmonikus egy megjelenés, ha a viselője ismeri önmagát, szín és alkat adottságait és egy jól kiválasztott darabbal ki tudja hangsúlyozni szépség. Extra szolgáltásommal, styling tanácsaimmal ezt a tudatosságot szeretném segíteni.

Számomra a kabát csak eszköz, ami az embert szolgálja.”

 

Nagyon hálás és büszke vagyok munkatárasimért, akik szívvel-lélekkel és keményen dolgoznak, hogy  kifogástalan minőségben készítsék el az ille/olla kabátokat és kommunikáljanak a közösségi médiában. 

Hamarosan még többet lehet róluk tudni!