Rólunk

Az ille-olla név nevünk betűiből ered. Ketten vagyunk, ikrek vagyunk; egyformák, de mégsem. Illéssy Lenke – ille – a tervező, ő álmodja, tervezi meg a ruhákat, kabátokat. Kata – olla – vezeti a brandet.

Egypetéjű ikrek vagyunk. Gyerekkorunkban Kata szeretett volna divattervező lenni, majd ez fordult, amikor Lenke elkezdett dédmamánktól a lábbal hajthatós Singer varrógépen varrni tanulni. Izgatta az anyag, mit lehet belőle kihozni, alkotni. Ez a kíváncsiság és szerelem végül a budapesti MOME Textil szakáig vitte. Majd 2009-ben létrehozta az ille-ollát. Az ille-olla stílus 2011-re ért meg, azóta bárhol megismerhetőek egyedi sítlusjegyű ruháink, kabátjaink. Kata gyerekkorában szeretett a tükör előtt pipiskedni, szetteket összeálmodni magának. Ma örömét abban leli, hogy ezt másoknak teszi: másoknak segít összeállítani, kinek mi áll jól – neki ez az alkotás, illetve maga a cégépítés, cégvezetés. Így egészítjük ki egymást: Lenke meglátja az anyagban a ruhát, Kata pedig a ruhában a nőt és mindezt egy keretbe tesszük, az ille-ollába.

2020- a VÁLTOZÁS éve 

2021- a történetünk átértelmezésének éve

Bővebben itt tudsz olvasni, https://ille-olla.hu/hu/oldal/kata-es-az-ille-olla, illetve hamarosan érkezünk új történettel.