Mit tartogat az idei év?

Előző blogbejegyzésben írtam 2020 kihívásairól és a változásairól. 

Folytatva ezt a gondolatmenetet, két szót kerestem, amik úgy gondolom, jellemezni fogják 2021-et. 

Ez a két szó nem nem a covid ésnem a vakcina…

 

…hanem a TÜRELEM és a KITARTÁS. 

Ezt a két szót tűztem ki zászlómra, hogy ott lebegjenek előttem, és emlékeztessenek arra, hogy a változások feldolgozása a múló idővel párosul. És hogy mit is jelentenek ezek a szavak az én és az ILLE/OLLA  életében? 

Mert persze én rögtön és most és azonnal és rögvest szeretnék mindent, és nem is szeretnék, hanem inkább akarok! Akarok új kabátokat és sikereket és jó ötleteket és jó élményeket és pozitív visszajelzéseket és elképzelések azonnali megvalósulását és a világ meghódítását és… és az időt valahogy mindig kihagyom.

Pedig ott kell kezdenem, hogy magammal legyek türelmes. Nem is tudjátok (és bennem sem tudatosult mostanáig), hogy még mindig többes szám első személyben kommunikálok, illetve kommunikáltam a közösségi felületeken, sőt még a személyes e-mailekben is. KATA és ÉN. Így voltunk MI egyek az ILL/OLLÁ-ban, mint kezdetekben az  anyaméhben... De Kata kiszállt, más utat választott. Én pedig itt maradtam egyedül, első szám első személyben. És az ILLE/OLLA most már nem mi, mint Illéssy ikrek vagyunk (olla - finn létige), hanem én, mint Illéssy Lenke vagyok. 37 évesen most lettem csak  igazán önálló és felnőtt. Most kell megtanulnom nem rólunk, hanem magamról beszélnem. És ez persze nehéz. Nekem ehhez kell türelem, gyakorlás, és kitartás. Hogy megfogalmazzam és mindenki előtt felvállaljam az ötleteimet, az elképzeléseimet, a hitemet, a személyiségemet, a világomat, egyszóval magamat. Merthogy eddig ott volt Kata, aki hozzátett, elvetett belőle vagy átformálta az elképzeléseimet. Most minden az én felelősségem. 

A saját fejlődésemen túl (vagy éppen párhuzamosan) az ILLE/OLLA életében is idén jött el a RE-BRANDING, az újrafogalmazás ideje.

Kihasználva a  januári “uborka szezont”, a tanulásnak szenteltem az időt és a csendnek, hogy halljam a saját hangom. 2020 március óta megváltozott minden, és nemcsak az én életemben. A régi lehetőségek megszűntek, új platformok, új szokások, új piac alakult, amit meg kell tanulni, be kell gyakorolni. Már így is rengeteget tanultam, tapasztaltam és fejlődtem az elmúlt 11 év során, de most turbóra kapcsoltam.  

Elkezdtem angolul tanuni, a  “Te vagy a brand” worhdhopjain megtanultam frappáns szövegeket írni, hogyan kell stratégiát felépíteni és annak mentén építkezni, megismertem az  insta, facebook, és pinterest csínját-bínját, hogy jobban kommunikáljak veletek, és jobban ki tudjam fejezni azt, ami bennem van, akár képekben, akár írásban. A kabátjaim és a vízióm által hátha ti is azonosulni tudtok ezzel a világgal, ezzel az értékrenddel (erről még  bővebben az év során majd olvashattok). 

A tudást megszereztem az újrakezdéshez. Most jön a stratégiaalkotás és a gyakorlás. Hosszú távú és nagyratörő célok körvonalazódtak meg bennem, amihez bátorság kell, erő és kitartás. Mert ez időbe telik. Fókuszálnom kell a célokra, hogy a hétköznapi teendőkben ne vesszek el, ne bátortalanodjak el. Kicsit olyan ez, mint a rendszeres mozgás, a fogyókúra, vagy éppen az egyetemre készülés, vagy egy nyelv elsajátítása. Ha nem vagyok következetes a célom elérésében - például, hogy szebb és egészségesebb akarok lenni - és ha nem vizionálom előre magamat - hogy milyen karcsú és kicsattanó hangulatú leszek - akkor a mindennapok egy-egy botlásában a hosszú távú céljaimat szem elől tévesztem, és elbátortalanodok. A pozitív hozzáállás elengedhetetlen! Látni hogy meg tudom, és meg is fogom csinálni! Hogy kitartóan és türelemmel akarom elérni a célomat!

És mik is ezek a hosszú távú (nem a tegnapi és nem a holnapi) célok? 

- Idén új arculatot, új logót, új képi megjelenést tervezek. 

- Újra fogalmazom az ILLE/OLÁT

- Online-és offline közösséget építek (személyesen akkor, amikor már megengedett).

-Workshopokat fogok szervezni (pl. Egymás közt).

-Újra  elindítom a nagyon sikeres nagykövet programunkat, ahol olyan embereket, hétköznapi gyöngyszemeket mutatok be, akiknek példaértékű az életük. 

- Új szolgáltatásokkal, styling alkat és szintanácsadással készülök, hogy segítsek abban, hogy az emberek megismerjék, milyen a testalkatuk, milyen a színük, és hogy mi áll jól nekik. 

- Nagy kihívás számomra, ha egy új textillel kezdek el foglalkozni, vagy új technológiai megoldásokat kísérletezhetek ki. Idén új funkciójú kabátokkal készülök meglepni titeket.

- Kihasználva a világháló adta lehetőségeket, új, nemzetközi  platformokra, piacokra lépek be. 

 

Ti már kitűztétek az idei célotokat? Egy fontos: az idővel bölcsen számoljatok, és adjatok magatoknak nagyobb teret!