A divattervező élete nemcsak játék és mese…

Azt hinnénk, hogy egy divattervező élete játék és mese, csillogás, villogás, csupa izgalom. Így képzelitek Ti is? 

Akkor íme az ébresztő hidegzuhany: a tervezőt, az alkotót utoléri az alkotói válság. Ő (is  tele van kétségekkel, ötlettelenséggel, kedvtelenséggel. Ő is kifutna a világból olykor. Így van ez Lenkével is, az ille-olla megálmodójával és tervezőjével.

Sokszor nyomom, hogy “Lencsi, gyerünk, lássunk újat, találj ki valamit! Mit kínálunk következő szezonban? Jön a tavasz, jön az ősz és még nem tudjuk…..” – és hasonló gondolatokkal boldogítom.

Lenke már egy ideje nem rajzolt. Régen, mikor felvételizett az Iparművészeti Egyetemre állandóan ceruza és papír volt a kezében, gyönyörűeket rajzolt, csak bámultam. Az utóbbi időben ez elmaradt. Eltávolodott a rajzolástól, valamiért nem akaródzott neki ceruzát és papírt ragadni. Most viszont……valami változott. Lenke így “nyilatkozott”:

“Sikerült! Végre leküzdöttem magamban az életem során kialakult félelmet és szorongást munkáimmal kapcsolatban! Ugyanis nem mertem megmutatni a rajzaimat a nagyközönségnek. Sokszor görcsösen fogtam hozzá az alkotásnak. A végeredménnyel nem voltam igazán megelégedve, és féltem a visszajelzésektől. De most ennek vége! Sorozatom első laza témájú és vonalvezetésű, felszabadult rajza itt látható. Folytatásként lassan a blogom is elkészül , ahol a tervezési dilemmáimról, folyamatairól, alkotás örömeiről fogok beszámolni.” (Lenke)

Ez az első rajza. Ezzel lehet, hogy egy új korszak köszöntött be az ille-olla életébe, meglátjuk. Mindenesetre fejünkbe vettük, hogy bemutatjuk Nektek az alkotásait, jobban bevonunk Benneteket az alkotói munkába. 

by Illéssy Kata